Nieuws

“We schrokken enorm! Inbreken in onze systemen bleek heel makkelijk te zijn!”

“Bij Florensis is de digitalisering ver doorgevoerd. Wij zijn, net als veel andere glastuinbouwbedrijven, niet meer in staat om onze processen handmatig aan te sturen”. Dat vertelt Jeroen van Zomeren, Manager IM&ICT bij Florensis. Ruim 5 jaar geleden deed Florensis een cybersecuritytest. “We werden 5 jaar geleden met onze neus op de feiten gedrukt. De klimaatcomputer, de printer in de gang. Onze systemen waren zo open als de pest.” Een levensgroot risico voor deze onderneming die jaarlijks wereldwijd een miljard planten levert aan andere kwekers.

Het team van Jeroen houdt zich bezig met informatievoorziening en de automatisering van processen. Zij beheren en ontwikkelen alle systemen en data die het primaire proces ondersteunen. Hieronder vallen de processen verkoop, productie en logistiek en finance. Zij beheren en ontwikkelen alle systemen en data die het primaire teeltproces ondersteunen. Hieronder vallen de processen verkoop, productie en logistiek en finance. De digitale vernieuwing blijft doorgaan bij Florensis. 1 van hun drijfveren is de schaarste aan arbeidskrachten. Daarom maken zij in de nieuwe locatie in Dinteloord gebruik van deep learning technologie. Op basis van beeldherkenning en simulatiemodellen trainen zij robots om de stekjes op de juiste manier in trays te steken.

 

Lees verder op de website van Interpolis over hun klantverhaal van de cybertest op het bedrijf van Florensis manager IM&ICT, Jeroen van Zomeren.

Meer nieuws of dreigingsinfo zien?

Word deelnemer en blijf op de hoogste van de nieuwste ontwikkelingen rondom digitale veiligheid.