Nieuws

Pentest voor deelnemers Cyberweerbaarheidscentrum Greenport

Het Cyberweerbaarheidscentrum Greenport organiseerde afgelopen week een digitale bijeenkomst over pentesten. Een pentest is een onderzoek naar kwetsbaarheden in (alle) computersystemen, applicaties of infrastructuren die je hebt als bedrijf. De bijeenkomst was bestemd voor deelnemers aan het Cyberweerbaarheidscentrum Greenport en voor partners van Security Delta (HSD).
 
Zowel grote als kleine bedrijven krijgen steeds vaker te maken met cybercriminaliteit, zoals ransomware-aanvallen en datalekken. Een goed digitaal slot op de deur is noodzakelijk. Het niveau en de staat van de digitale beveiliging kunnen bedrijven laten toetsen met een pentest. Hiermee krijg je dus inzicht in de mate van veiligheid van jouw IT-omgeving. Vervolgens kunnen de juiste maatregelen genomen worden om de digitale veiligheid van je organisatie te vergroten en daarmee de risico’s op inbrekers met kwaadwillende doeleinden te verkleinen.

Op 4 december organiseerde het Cyberweerbaarheidscentrum Greenport een ronde tafel over de mogelijkheden van pentesten. Gesprekspartners waren onder andere deelnemers aan het Cyberweerbaarheidscentrum Greenport en partners van Security Delta (HSD). Na afloop was er volop ruimte voor discussie en voor het stellen van vragen. Met bijeenkomsten als deze rond tafel helpt het Cyberweerbaarheidscentrum Greenport deelnemers te helpen met skills en inzichten op het gebied van digitale veiligheid.

De bijeenkomst was gefinancierd vanuit de sectorale aanpak cyberweerbaarheid ondernemers die wordt gefinancierd door MRDH.

Meer nieuws of dreigingsinfo zien?

Word deelnemer en blijf op de hoogste van de nieuwste ontwikkelingen rondom digitale veiligheid.