Nieuws

Kennissessie over Incident Response Plan bij United Growers

Hoe beperk je de gevolgen van een hack? Hoe verwijder je malware? En hoe houd je de deur dicht voor indringers? Dit soort vragen worden behandeld in een Incident Response Plan. Het Cyberweerbaarheidscentrum Greenport organiseerde bij Growers United een kennissessie over het opstellen van een Incident Response Plan.

Het Cyberweerbaarheidscentrum Greenport organiseert maandelijks een kennissessie over een actueel onderwerp op gebied van cybersecurity. Zo’n sessie bestaat uit onder meer een presentatie door een specialist en een vragenuurtje. De bijeenkomsten zijn goed te volgen voor elk kennisniveau. Bezoekers kunnen na afloop direct aan de slag met de opgedane kennis.

De sessie van 30 april vond plaats bij het bedrijfspand van Growers United in Maasdijk.  Growers United is een coöperatie van 38 groentetelers. Tienco de Vries van Kwekerij Baas deelde zijn ervaringen. Daarna waren er presentaties over het opstellen van een Incident Response Plan. De bijeenkomst eindigde met een gezellige borrel.

Een Incident Response Plan is eigenlijk een soort handleiding die medewerkers ondersteunt bij het opsporen, aanpakken en herstellen van beveiligingsincidenten zoals storingen, datalekken of digitale aanvallen. Het hoofddoel is om snel, rustig en effectief te reageren, zodat eventuele schade beperkt blijft en het herstelproces zo min mogelijk impact heeft.

Meer nieuws of dreigingsinfo zien?

Word deelnemer en blijf op de hoogste van de nieuwste ontwikkelingen rondom digitale veiligheid.