Besloten event voor partners

Programma GHC-Event over Digitalisering en Energieneutraal

2 juli 2024

15:30 - 18:45

Locatie: Van Gelder Groente en Fruit

Organisator:Greenport Horti Campus

Aanmelden

Beste mensen,

Digitalisering en energieneutraal ondernemen zijn twee van de grootste uitdagingen voor teelt-, techniek- en verslogistiekbedrijven in het tuinbouwcluster. De belangrijkste oplossingen voor die uitdagingen: innovatie en talent. Op dinsdag 2 juli duiken we daar dieper op in tijdens een event van Greenport Horti Campus.

Programma
15.30 uur: Inloop
16.00 uur: Opening door  Adri Bom (voorzitter Glastuinbouw Nederland), Angelique de Wit (directeur Greenport West Holland en Greenport Horti Campus) en Janine Luten (Algemeen directeur GroentenFruit Huis)
16.10 uur: Keynote speaker Jim Stolze over Digitalisering en Energieneutraal. Jim is een ervaren tech-ondernemer en spreker. En Jim is kind van de tuinbouw. Hij kent ons cluster dus als geen ander. Jim treedt tevens op als dagvoorzitter.
17.00 uur: Eerste ronde van workshops met de volgende keuze:

–    Cybercrises: Test je digitale veiligheid!
Het gevaar van hacks is groot: gevoelige bedrijfsinformatie of persoonsgegevens komen op straat te liggen, of zijn alleen nog tegen betaling te gebruiken. Een interactieve workshop met het Cyberweerbaarheidscentrum Greenport om je stap voor stap voor te bereiden op een echte cybercrises.
–    Naar een head- en handsfree glastuinbouw!
De Nederlandse glastuinbouw is high-tech en loopt voorop. Maar hoe lang nog? En hoe gaan al die ondernemers snel beschikbare technologieën als Ai en robotisering omarmen, en zelfs op hun bedrijven inzetten? Dat gaat niet vanzelf; dat hebben diverse projecten in het verleden aangetoond. Wat is de kortste route naar succes? Robocrops helpt!
–    Met de metro naar een digitaliseringsroute
Het ontwikkelen van leer- en ontwikkelroutes is een van de pijlers van de Horti Academy (partner voor Leven Lang Ontwikkelen in Greenport West-Holland). Tijdens deze workshop gebruiken we de Metrolijn-methode om een ontwikkel- en innovatietraject voor digitalisering te ontwerpen. Deze methode helpt bedrijven en medewerkers de juiste kennis en vaardigheden te ontwikkelen voor digitalisering.
–    Data-analyse op basis van groene teelt
Praktische voorbeelden hoe ondernemers en studenten met elkaar aan de slag zijn om van data informatie en kennis te maken.

17.45 uur: Korte break met een versnapering
18.00 uur: Tweede ronde van workshops met dezelfde onderwerpen
18.45 uur: Walking diner en netwerken

Locatie
Het event vindt plaats bij Van Gelder Groente & Fruit (Krommeweg 10, 2988 CB Ridderkerk).

Organisatie
De organisatie is in handen van Greenport Horti Campus i.s.m. Robocrops, het Cyberweerbaarheidscentrum Greenport, Horti Academy, Lentiz en Inholland.

Deelnemen
U kunt zich nu aanmelden via deze link.

Alle events kunnen zien?