Nieuws

Bijeenkomst bij chrysantenteler over cyberweerbaarheid

Het Cyberweerbaarheidscentrum Greenport was 6 december aanwezig bij een bijeenkomst bij Harry Wubben Flowers in Nootdorp. De bijeenkomst over digitale veiligheid was georganiseerd door de Gemeente Pijnacker-Nootdorp en de Club van 100 van Wageningen University & Research en telde zo’n 30 bezoekers.
Saskia Noordewier van het Cyberweerbaarheidscentrum Greenport werd met chrysantenteler Harry Wubben op het podium geïnterviewd over digitale weerbaarheid in de tuinbouw. Harry Wubben over het Cyberabonnement dat onlangs werd gelanceerd door Royal Floraholland: “Dat Royal Floraholland hier veel mee bezig is laat ook zien dat het belang van cyberweerbaarheid in de keten groot is.”

De bijeenkomst bij Harry Wubben Flowers werd geopend door teamleider Eric Poot van de Business Unit Glastuinbouw en Bloembollen van Wageningen University & Research (WUR) opende de bijeenkomst. Daarnaast waren er presentaties over digitalisering in de tuinbouw. Anne Elings (WUR) vertelde over autonome gewassturing (ofwel: het kasklimaat aansturen door gebruik van AI) en Jos Ruizendaal (WUR) ging in op ontwikkelingen op het gebied van robotisering.

Meer nieuws of dreigingsinfo zien?

Word deelnemer en blijf op de hoogste van de nieuwste ontwikkelingen rondom digitale veiligheid.